Menstruatieproducten

Vrouwen zijn zich steeds bewuster over het feit dat natuurlijke menstruatieproducten belangrijk zijn voor je eigen gezondheid & voor het milieu. Maar wat zijn nu natuurlijke menstruatieproducten en waar voel jij je goed bij?

Je hebt tal van mogelijkheden in onze webshop:

- tampons of maandverbanden zonder plastic/chloor of schadelijke producten voor je gezondheid

- Menstruatiecups

- Wasbare maandverbanden

- Menstruatieslips

Waarom kies je voor een menstruatiecup?

 

 

Waarom kies je voor wasbaar maandverband?

Wasbaar maandverband is een herbruikbaar alternatief voor wegwerpmaandverband dat is ontworpen om minder afval te produceren en duurzamer te zijn.
Ze worden meestal gemaakt van zachte, absorberende materialen zoals katoen, bamboe of hennep en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen.

Wasbaar maandverband heeft een aantal voordelen ten opzichte van wegwerpmaandverband:

  • Duurzaamheid: Wasbaar maandverband gaat veel langer mee dan wegwerpmaandverband en kan vaak jarenlang worden gebruikt.
  • Kostenbesparend: Hoewel de aanschafkosten van wasbaar maandverband hoger zijn dan die van wegwerpmaandverband, kunnen ze op de lange termijn veel geld besparen omdat u niet constant nieuwe verpakkingen hoeft te kopen.
  • Comfort: Wasbaar maandverband is vaak comfortabeler en zachter dan wegwerpmaandverband, omdat het geen chemicaliën bevat en gemaakt is van zachte materialen.
  • Milieuvriendelijk: Wasbaar maandverband is een duurzame optie omdat het geen afval produceert.